Vik komminister

Vi söker en vikarie i ett år.

Solna församling har funnits på plats i Solna sedan 1180-talet och motsvarar geografiskt
Solna stad. Församlingen präglas av den dynamiska utveckling med bl.a stor inflyttning som kännetecknar regionen. Församlingen har drygt 100 anställda vars uppgift bl.a är att på olika sätt motsvara förväntningarna från de drygt 36.000 medlemmar som tillhör Svenska kyrkan i Solna. Förutom sedvanlig församlingsverksamhet har församlingen bl.a tre heltidsförskolor, sjukhuskyrkan på Karolinska sjukhuset och en egen kyrkogårdsförvaltning som administrerar Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats. Inom församlingens gränser finns fyra kyrkor; Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka.

En av våra präster kommer att vara tjänstledig ett år, därför söker vi dig som vill arbeta med traditionella prästuppgifter:

• Högmässor i Hagalunds kyrka varannan söndag samt kyrkliga handlingar.
  • En konfirmandgrupp (veckoläsning)
  • Ungdomscafé och Mässa varannan vecka
  • Medverkan i församlingens skolvandringar
  • Hemvist i församlingens ungdoms/konfirmandteam

Tillträde 1/9

Kontakt: vik. Kyrkoherde Anders Isacsson 08-546 646 63

Församlingspedagog Lotta Lundberg 08-546 646 46.

Facklig företrädare Kyrkans akademikerförbund: Helene Liljegren 08-546 646 68.

Välkommen med din ansökan senast 30/4 till

Solna församling, Box 1006, 171 21 Solna.

Märk kuvertet Ansökan. Attention: Jan Blom.

Eller maila: solna.forsamling@svenskakyrkan.se

Förtroendevalda