Konfirmation i Solna församling

OBS! NÄSTA INFOMÖTE, TISDAG 26/9 KL 18.30 I KYRKANS HUS!

SOLNAKONFIRMATION
Att konfirmera sig i denna grupp innebär att träffas ungefär varannan torsdag i Kyrkans hus i Solna.
Torsdagskvällarna kommer att se lite olika ut varje gång
eftersom vi arbetar med olika teman.
Som konfirmand får du vara med och påverka innehållet som kan vara till exempel teman som tro, kärlek och vänskap.
Vi använder oss av olika metoder såsom bild, musik, drama och film för att tillsammans ta reda på vad det innebär att leva i världen och i Solna och hur kristen tro kan ha betydelse. Som konfirmand får du även möjlighet att följa med på två korta helgläger, ett i början av konfirmandtiden och ett i slutet för att knyta ihop allt innan vi avslutar med konfirmationsgudstjänst.

Start: 5 oktober 2017
Läger: fredag-söndag på hösten och våren.
Konfirmation: 29 april 2018 i Råsunda kyrka
Avgift: Ingen avgift

BERLINKONFIRMATION
Följ med oss till Berlin under påsklovet!
I den här konfirmandgruppen vänder vi oss ut i världen och funderar över vår tillhörighet. Genom musik, film, bild och drama försöker vi diskutera
olika frågor kring att vara en
del av världen och samtalar kring livsfrågor och kristen tro. Vi träffas ungefär varannan måndag under terminen.
Gruppen avslutas sedan med en resa till Berlin under påsklovet där vi upplever mixen av kultur och människor i den stora
staden, vi besöker även arbetslägret Sachenhausen med guide och har ett spännande möte med Svenska kyrkan i Berlin.

Start: 2 oktober 2017
Läger: under påsklovet 2018
Konfirmation: 15 april 2018 Råsunda kyrka
Avgift: Lägeravgiften är 1500 kr, kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med avgiften.

SOMMARLÄGER BÅT
På segelfartyget Shamrock får du tillsammans med andra ungdomar och ledare lära dig att segla och allt annat som hör till livet på en skuta. Självklart kommer vi bada men vi kommer även att diskutera livsfrågor och fundera över kristen tro genom olika typer av aktiviteter, bild och musik. Du behöver inte ha några förkunskaper om båtar eller navigation för att följa med, allt lär vi oss tillsammans. Efter de två seglarveckorna träffas gruppen några dagar i Råsunda kyrka för att förbereda konfirmationen. Innan vi åker iväg på lägret träffas vi även några gånger och lär känna varandra hemma i Solna.

Förträff: 2-3 december
Lägerveckor: vecka 26 och 27.
Vecka 28, läsning i Solna
Konfirmation: 15 juli 2018
i Råsunda kyrka

SOMMARLÄGER ÅRE
Har du drömt om att vara nära naturen? Vandra i berg, paddla i en fors och rida islandshäst? Under två veckor i fjällen på sommaren kommer vi att utmana oss själva genom olika typer av aktiviteter, men också njuta av stillheten och utforska olika livsfrågor genom samtal, musik, bild och drama. Vi bor på Sundmans fjällgård och njuter av god mat och skapar fantastiska minnen. Innan lägret träffas vi några gånger och lär känna varandra hemma i Solna.

Förträff: 2-3 december
Lägerveckor: vecka 25-26
Konfirmation: 1 juli 2018
i Råsunda kyrka

VINTERKONFIRMATION
Är du nyfiken på Norge?
I den här gruppen träffas vi ungefär en söndag i månaden och åker sedan på läger till Trysil i Norge på sportlovet.
I Trysil är det självklart en hel del skidåkning, både utför och på längd som erbjuds men vi kommer även att tillbringa en del tid tillsammans i den fina fjällgården och diskutera kring olika
livsfrågor och kristen tro.
Den här gruppen kommer innan lägret att mötas i Bergshamra kyrka en söndag i månaden och då arbeta med olika teman som man som konfirmand även kan vara med att påverka.
Vi använder oss av olika uttrycksmedel såsom musik, bild och drama för att tillsammans fundera över frågor som rör livet.
Ett skönt alternativ till konfirmandläsning för dig som har mycket aktiviteter i veckan.

Start: 8 oktober
Läger: Sportlov 2018
Konfirmation: 25 mars 2018 i Bergshamra kyrka
Avgift: Ingen avgift

Anmäl dig HÄR!

Klicka på bilden för mer info och bilder!