Huvudsta gamla slott

Huvudsta gamla slott byggdes på 1750-talet som fest- och gästhus till Huvudsta gård. 1834 flyttades det till sitt nuvarande läge. Enligt traditionen var det i detta hus som greve Claes Horn tillsammans med Jacob Ancarström, Ribbing och Pechlin planerade mordet på Gustav III. Läs om mördarslottet under Läs mer-rutan.
1968 köpte Solna-Råsunda kyrkliga samfällighet byggnaden, som då börjat förfalla, av Solna stad. Byggnaden är pietetsfullt renoverad. Den används idag som förskola och samlingslokal. Under sommaren hålls här gudstjänst, och konsert varje vecka. Under resten av året hålls gudstjänst vid större högtider.
På lördagar kl 11 finns det tid för dop med ett barn och endast församlingsbor.
Gäller under september-mitten av maj.
FÖR UTHYRNING
LOKALEN rymmer ca 30 gäster och hyrs endast ut till församlingsbor. KOSTNAD: 750 kr /tim för de tre första timmarna därefter 220 kr/tim. När lokalen hyrs i samband med dop av solnabo i Svenska kyrkans ordning lånar vi ut lokalen utan kostnad de två första timmarna därefter 220 kr/tim. Vid avbokning senare än åtta kalenderdagar före bokad tid uttas en avgift på 300 kr. Vi hyr inte ut till student – födelsedags eller barnkalas. Det finns fullt utrustat kök och lokalen är handikappanpassad.

BOKNING: Kontakta församlingsexpeditionen tel 546 646 00
telefontid mån-tors 10-12, 13.30-14.30, fre 10-12.
Ingen uthyrning från mitten av maj – augusti ut.

Visning i samband med bokning och uthyrning av:
Kontakta Lars Calén